Skywood Barn

Skywood Barn has been designed to provide a contemporary accommodation of 400sq.m. to a 4-member family, inspired by the local and timeless "working building" aesthetic of the Kent barn.

Beyond the inspiration of the ‘form’ and vernacular of the Kent barn, contemporary materials are used to blend the building in a seamless way with the landscape, sky and colours of the changing seasons. 

Therefore, the majority of the residence is clad in colour coated metal panels with the two, end elevations and garage in locally sourced brick. 

The scale of Sky Barn still reflects that of a Kent barn with a subtle curved eave line that emulates the rolling forms of the surrounding Kent landscape and constantly changing sky.

Both the charcoal colour and homogeneous design have minimal visual impact by removing the typical strong horizontal eave line and hence the change in material from roof to vertical walls. 

The dark colour camouflages the building into the woody parts of the surrounding trees in winter, as well as creating a backdrop to the various green/grey and golden hues during summer through to autumn.

The vertical seams also add a lineal texture to the building similar to that of timber cladding and helps to simultaneously blend with trees and exaggerate the curved eaves.

Το Skywood Barn σχεδιάστηκε με στόχο να παρέχει μια σύγχρονη κατοικία 400 τ.μ. σε μια τετραμελή οικογένεια, αντλώντας την έμπνευση από τους τοπικούς και διαχρονικούς αχυρώνες της περιοχής του Κεντ στο Ηνωμένου Βασιλείου.

Τόσο στη φόρμα του κτιρίου όσο και στην υλικότητα χρησιμοποιήθηκε σύγχρονο λεξιλόγιο για να συνδέσει τον κτιριακό όγκο με το γύρω τοπίο και τα μεταβαλλόμενα χρώματα των εποχών. Το μεγαλύτερο μέρος της κατοικίας επιλέχθηκε να επενδυθεί με μεταλλικά πανέλα με ανθρακί χρώμα, ενώ οι δύο στενές όψεις και το γκαράζ επενδύθηκαν με τούβλα σκούρου γκρι/μπλε χρώματος τοπικής προέλευσης.

Η κτιριακή κλίμακα σχεδιάστηκε ούτως ώστε να αντικατοπτρίζει την κλίμακα των αχυρώνων του Κεντ. Στις δύο μακριές πλευρές ο όγκος διαφοροποιείται στο άκρο της στέγης, με την εισαγωγή μιας γραμμής διπλής καμπυλότητας, η οποία προσπαθεί να μιμηθεί τις καμπύλες μορφές του γύρω τοπίου και τον συνεχώς μεταβαλλόμενο ουρανό.

Επιπλέον, τόσο το επιλεγμένο ανθρακί χρώμα όσο και ο ομοιογενείς σχεδιασμός επιλέχθηκαν με στόχο να μειώσουν στο ελάχιστο την οπτική επίδραση, αφενός με την εξομάλυνση της σκληρής οριζόντιας γραμμής του άκρου της στέγης και αφετέρου με την εναλλαγή της υλικότητας.

Το σκούρο γκρίζο/μπλε χρώμα καμουφλάρει το κτίριο ανάμεσα στους κορμούς και τα κλαδιά των γύρω δέντρων το χειμώνα, ενώ δημιουργεί ένα καμβά/σκηνικό για τις γκριζοπράσινες και χρυσαφένιες αποχρώσεις του τοπίου καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και φθινοπώρου.

Τέλος, οι κατακόρυφες γραμμές στα μεταλλικά πανέλα επένδυσης τοποθετήθηκαν με στόχο να προσθέσουν στο κτίριο μια γραμμική υφή παρόμοια με αυτή των ξύλινων επενδύσεων. Ταυτόχρονα, συμβάλλουν στην ενσωμάτωση και συνύπαρξη του κτιρίου με τα γύρω δέντρα καθώς επίσης βοηθούν στην ανάδειξη της καμπυλότητας του άκρου της στέγης στις μακριές πλευρές.

Client:

Private

Project Team:

Andy Martin Architecture (AMA) | Andy Martin

Design Team:

Andreas Y. Kyriakou, Matteo Alfonsi

Type:

Residential

Location:

Kent, UK

Date:

2016

Stage:

Under Construction

AYK Associates Architects L.L.C., 35 Hellados Avenue, 8020, Pafos, Cyprus | Tel./Fax +357 26 100 602 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
By using this site you agree to the Privacy Policy, Cookies Policy and Terms & Conditions.

© 2021 | AYK Associates Architects L.L.C. | Andreas Y. Kyriakou | All Rights Reserved.